torsdag 8 september 2011

DM, Engelholm vs Fc Helsingborg

Denna torsdags kväll blev damerna i Fch bjudna på en bortamatch mot Ängelholm. Matchen spelades i Strövelstorps idrottshall.

Under hela matchens gång var vi utan tvekan det bästa laget. Det var vi som styrde och hade mest bollinnehav i samtliga perioder. Dock fick vi lite billigt 1-0 i rumpan 5 minuter in i matchen. Efter anfall på anfall, skott på skott så ville inte bollen riktigt in förrän 18 minuter in i matchen då Frida smackade dit den utan assist.

I omklädningsrummet mellan period 1 & 2 pratade vi mycket om att vårda och spela runt bollen mer vilket vi gjorde väldigt bra i de 2 sista perioderna. Det var även då det började släppa och bollarna gled in en efter en. 7 minuter in i andra perioden gör jag (Caroline) mål, ass av backen Cattis och vi har rättvist ledningen. Bara minuten senare gör Denice mål, ass av mig och ledningen utökas till 1-3 och så slutar även perioden.

Inför tredje perioden pratade vi mycket om att inte slappna av för mycket då 1-3 är ingenting i innebandy + att vi inte skulle glömma hemjobbet. Vi tar hem hela denna perioden. Vi förde spelet, spelade jävligt bra och alla (tror jag iaf?) hade skit kul. Blir det så här kommer automatiskt målen också. Bara 54 sek in i perioden får äntligen Steffie in bollen utan ass. Efter många stolpar, ribbor och strax utanför var hon välförtjänt av ett mål. Vi fortsätter kriga på och utökar igen genom Denice, ass Frida och ställningen är nu 1-5 till Fch. 2 minuter senare utökar vi ställningen med 1-6, jag får en passning från Cattis och nätar. Sista målet vi fick blev självmål och domarna var snälla och gav mig det målet, tackar o bugar. 19.38 in i sista perioden drar Agge på sig en utvisning pga protest mot domslut men tjejerna i boxen gjorde ett bra jobb och Ängelholmstjejerna kom aldrig riktigt till avslut på sina 22 sekunders övertag. Matchen slutade alltså 1-7 till Fch. Helt rättvist!

Dagens plus går utan tvekan till alla backar. Fantastiskt jobb där bak! Och även till Mia, som inte får allt för mycket att göra men när Ängelholmarna väl kom till skott blev blev det ibland farliga skott som Mia fixade utan problem.

Perioderna slutade: 1-1, 0-2, 0-4.