torsdag 15 september 2011

Catrin från Åby intervjuade Caroline om dm-matchen

Helsingborg kontrar och ger sin syn på matchen mellan FCH-FBC!
Då det blev en del åsikter ifrån FCH's håll angående Engelholms kommentarer till matchen, så har vi nu på begäran även ställt ett par frågor till dem, för att få ytterligare ett perspektiv.
Detta är ju förståss ett väldigt intressant ämne då båda dessa lag är toppkonkurrenter till oss. För er som inte läst intervjun med Engelholm gällande matchen, så slutade den 7-1 till FCH. Tror denna insats ifrån FCH, så är Engelholm inte imponerade av deras kvalité på spel i matchen.
Vi tar oss alltså en pratstund med en av spelarna i FCH!

Nedan finner ni intervjun: 


Hur tycker du helheten såg ut i matchen? Hur var kvalitén?
- Då det var vår första riktiga, betydelsefulla match på säsongen så var självklart inte kvalitén den bästa (förmodligen inte från något håll). Vi var hela tiden laget som hade mest bollinnehav. Vi styrde spelet hela matchen, från början till slut. I början ville vi väldigt mycket eftersom Engelholm gjorde första målet. Vi blev frustrerade när vi inte fick in bollen efter hur många chanser som helst (alldeles för många stolpar & ribbor).  Till sist lossnade det och då började vi rullade runt bollen inom HELA laget och då kom målen.

Ni slog in hela 7 bollar mot Engelholmarna, skulle det blivit ännu mer eller var de maximalt kapacitet ifrån ert håll?
-
 Utan tvekan skulle vi kunnat ha gjort fler mål, vilket egentligen inte spelar någon roll då det räcker att vinna med uddamålet. Men som sagt så hade vi många stolpar och ribbor. Vår målvakt brukar vara duktig på att rädda oss kvar i matcherna, men i denna match tycker jag att Engelholms målvakt räddar dem för att inte förlora med 2-siffrigt resultat. Deras målvakt gjorde en bra match!

Vad tycker du om Engelholmspelarens påstående gällande att ni fyllde publiken och att de antagligen var era föräldrar som skrivit kommentaren i föregående inlägg?- Jag tyckte det var en av ganska många larviga påstående som de drog upp. Vi hade nog inte mer än 10 personer från läktaren som var från Helsingborg. 2 kompisar till mig, resterande föräldrar och syskon. Ett annat larvigt påstående är också att vi borde vara bättre då vi har varit med och spelat i Båstad + att vår målvakt räddar oss kvar i matchen (händer ofta att vår duktiga målvakt räddar oss, men inte i detta fallet då hon hade ca 10 skott på sig under hela matchen). Skottstatistik 9-34. Vem det är som har skrivit kommentaren kan jag inte stå för och det är inget vi i laget lägger energi på. Dock vet jag inte hur föräldrar i vårt lag ska ha fått reda på denna blogg.

Håller du med om att det var Engelholms kondis som tog dom till förlust?
-
Det kan jag inte svara på då jag inte vet hur pass bra Engelholm är med bra kondition. Det får stå för dem själva. Dock var laget väldigt avvaktande från början till slut.

Hur tror ni att ert spel i tvåan påverkar ert spel i trean? Kommer ni har nytta av den fysik ni har med er?- Som Engelholmsspelaren skrev så har vi tränat hela sommaren, ganska hårt. Vi vet vad som krävs fysiskt för att spela i division 2. Samtidigt tillåter domarna mer kroppskontakt i div 2 än 3 och det kan isåfall vara en nackdel för oss.

Vilka tror ni kommer vara de vassaste lagen i serien?
- Har väldigt svårt att svara på den frågan då jag inte har någon som helst koll på lagen i div 3. Vi går in med inställningen att varje lag vi möter är vårt största hot. Det går inte att underskatta något lag.

Vi tackar för pratstunden och önskar även FC Helsingborg lycka till!

Inga kommentarer: