söndag 28 december 2014

​24h Floorball intense - turnering, 27-28 dec i Ängelholm

Turneringslystna gamla som unga tog mellandagarna i Kungsans sporthall istället för att hänga på Väla för hela veckopengen. Start 14:00 den 27:e och i mål runt 14:00 den 28:e. 

Ja, för det blev ju hela vägen till guld!!!

 

Den unga generationen är ena riktiga turneringslirare. Det började i försäsong med USM i Höganäs där det blev för tufft och avancemang var en bit ifrån. Under FCH Cup så blev det en bra och framgångsrik resa, men där en tuff finalförlust efter straffar sved rejält. 

Under en galen 24 timmars turnering så var det då äntligen dags för rejäl framgång. 

 

Med 8 utespelare (plus Therese som fick lämna tidigt pga skada) och en Sofia i mål så gjorde man tre matcher på lördagen med resultat 0-2, 2-0 och 2-3 fram till 22- tiden. Lite moloket, men maskinen höll precis på att bli uppvärmd. 

Efter midnatt så körde man på med en stark 3-1 vinst, 04:00 så tog man gruppspelets tvåa med 3-2 efter straffar och avslutade med en grym 5-1 vinst efter 09:00. 

Till slut 3:a i gruppen med lagom 15 mål på 6 matcher, men ett plus med bara 9 insläppta i detta småplansspel. 

Dags för kvarten och där blev det de senaste motståndarna på planen. De fick ta emot 5 nya mål till slutgiltiga 5-3 och kanske mer spänning än vad det behövdes där. 

Men till semi och en ny spännande match mot grupptvåorna, " vi blev bänkade "(Malmötjejer?). Det blev sanslöst jämnt och spännande. Sofia gjorde några makalösa räddningar där skotten var riktiga projektiler runt kryssen. Ett sent 1-0 mål av Nathalie Hansson blev slutet på en stor kamp om finalplatsen. 

Final och ett imponerande piggt ungdomslag, trots minimalt med sömn. Brutal delux (Ängelholmstjejer med lite Röke tjejer?) på andra sidan som man fick 0-2 mot i första matchen. 

Den gick i riktigt härligt finaltempo med kämpaglöd och vinande skott. En match med de två målvakterna som släppt in minst i turneringen och bara därför så stod det länge 0-0 tills kapten Oliwia med sin orubbliga kraft forcerade in 1-0. Motståndet var bra men FCH´s unga damer hade bestämt sig för guld och GULD var vad det blev efter en förlösande slutsignal. 

 

Ett lag med en Sofia i mål med inte minst semins otroliga räddningar. Nya bekantingen Emma var en naturkraft i defensiven och tillsammans med Alva, Ellen och Lina så blev det lätt den bästa muren i turneringen. Oliwia, Issa och Nathalie B och Nathalie H var lätt de mest uppoffrande forwardsen i turneringen. Anneli, Oliwer och James gör ett finfint jobb med att hålla reda på dessa vildingar och får ut det bästa av dom. Bra uthållig släkt med vänner på läktaren gav bra stämning!! 

Det tillsammans som ett växande lag desto längre turneringen begav sig gav en efterlängtad triumf. Grattis som tusan!!


Dags för damerna! 

In i det sista så blev det ett gäng redo för turnering. Bullbak, burpees, PH, rensa i stallet... ja you name it... fick vänta under ett par dygn. 

De var fem lag totalt som möttes i dubbelmöte under gruppspelet. Basses Slavar fick i åtta matcher  sätta sig i bra placering inför slutspelet. (alla gick vidare!!)

 

Det öppnades upp med en skön 8-0 vinst där alla fick känna på spelet. Nån timme efter tog man Munkatjejer i en 2-1 vinst efter straffar(!!) och innan lördagen var till enda så satt en kämparinsats för 1-0 fint mot ett duktigt Boråsgäng. 

4-5 timmar till nästa match kl. 00:45 och då passade man in med ett besök hos den gyllene måsen och ett intag för champions. 

En ny storvinst skrevs till 9-0 mot de tappra Manfestar United. Sen var det dags för tufft Åstorpsmotstånd mellan de två bästa lagen i gruppspelet. Efter böljande spel så blev det till slut en ny straffvinst för Basses Finest och 5-4. 

04:15 tog man en tydligare 4-2 vinst mot Munkalirarna i den sjätte matchen för dygnet. 

Men något hände. Någon fick ett jack runt ögat, spaghettiarmar, McNuggets i magen, avsaknaden av sidenlakan, pärongrimasen hade fastnat i facet..... 

2-5 mot Boråsgänget och 3-5 mot Åstorparna var inte med taggen man visat innan. 

Snacket på läktaren var att de väntade på slutspel?!?! 

För sen gick dom på!! 

I gruppspelet så slutade man tvåa efter de åtta matcherna med 34 mål gjorda och låga 17 insläppta. Bådade gott i jakten på guld.

Semi och det mot Boråslaget "Din mamma" (?!) De hade släppt in minst mål (16) i gruppspelet och det snackades om tight lir. Men nejdå, nu var det bara fart som gällde och FCH var rejält på hugget. Det dröjde innan mammorna (dina eller mina?!) fick något bra offensivt spel och då hade redan FCH´arna greppet om matchen. 

4-2 var ett rättvist resultat efter en styrkedemonstration och finalplatsen var så jäkla hemma.

 

Finalen mot samma Munkalirare som slog ut gruppspelets bästa med 4-3 i semin efter en snabb 3-0 ledning var att vänta. Man var förvarnad och det var stenhårt jobb som väntade. 

Emelie tog boll efter annan precis som genom turneringen, en " eyes on the price " - målvakt som ger laget en chans till vinst i varje match. 

Carro viskade att hon var måltjuv och se på tusan, det lättades i nättaket som aldrig förr, Emilia bjöd på delikatesser av päronsmak, Jullan var nog turneringens tuffaste GI Joe och något välplacerat mål till det. Agge fräste på offensivt och täckte bort allt defensivt, så vad kan man göra där?! Michaela är en sylvass spets och det blev välplacerat genom turneringen från denna outtröttliga gasell. Linda imponerar med sitt uppoffrande spel för lagkamraterna och gott med nåt mål till det. 

 

Ja finalen! 

Den slutade 4-2 och det var 7 vinnare på banan som gjorde en jäkla insats, motståndet blev bortkollrat, målen var bara snygga och de fick stolt lyfta bucklan i mittcirkeln. En insats allas vår Basse skulle vara stolt över om hon inte varit tvungen att förse hungriga själar med proviant. 

Stort tack till alla tillresta som följde och stöttade under dygnet i denna välarrangerade turneringen.

 

Sov gott med ett leende / Simon

Inga kommentarer: