Gästande Röke som positionerat sig väl i toppen av tabellen skulle bli en rejäl utmaning för ett FCH som är på gång med att hitta vägen till fram.... gång.

Man tänker Anna Gunnarsson- Sofia Eliasson - Marika Bengtsson, med ett starkt kämpande kollektiv runt sig, 221 spel och press på de som inte är vakna.

FCH har efter välbehövlig vila organiserat upp sig efter en tuff höst. Truppen har förändrats till denna säsong och det tar tid. Nu börjar det kugga i bättre och bättre hela tiden och resultaten kommer att komma.

Forwarden Sofi Persson gör sin comeback efter ett par bra träningar, där hon visat framfötterna direkt.

Matchens första period hade bra fart redan från start. Det var jämnt och chanserna väntade inte på sig. Röke har bra positionsbyten och försökte göra FCH´s damer långa på planen, medans FCH växlade snabba spelvändningar med farliga instick runt Rökes mål.

Det var två bra målvakter i duell denna dag och det tog sina chanser innan Rökes Gunnarsson i trafik drar en assist bakom ryggen från vänsterstolpen till högerstolpen, där en säker målområdeskytt i Eliasson rakar in 0-1. Det var ingen slump att de hittar varann.

Nån minut senare var det tyvärr dags för ett halvgalet mål då Röke luftar en distansboll som precis seglar in bakom målvakten till 0-2.

Oflytet vändes till tändvätska för FCH som trots insläppta bollar fortsatte att spela ett vasst spel med bra rörelse. Chanserna var riktigt bra men utan den riktiga finishen eller det att Rökes målvakt var en fantom i mål....

Utan ett enda hängande huvud så var det ett beslutsamt FCH som ville vända på steken. Det började med samma skjuts i spelet, men efter 5-6 minuter så försvann en del av jävlaranammat, kanske i samband med den tunna utdelningen. Röke fick in två bollar under den femtonde minuten och det var väl välförtjänt efter en bra period, om än med ett slumpartat via axel till 0-4.

Det är bara att knyta näven och vakna till igen, men två minuter senare blev det en 2+2 minuters utvisning mitt i detta och vårt boxplay ville sig inte idag och Röke får full utdelning. Två mål under en minut till 0-6.

Värt att nämna är att Rökes PP var bland det bästa vi sett denna säsong.

Tredje perioden i ett tufft läge. Bara att köra på och hoppas belöningen är nära. Vi tog vid där första perioden slutade och det skapades bra tryck, initiativ och chanser men inte så många mål.

Emelie gör det mycket bra i kassen, backarna är på och vänder spel som aldrig förr och forwards tar löpningar för varann och hittar in i slottet.

Som denna matchen var så är det Röke som drar in sitt sista 0-7 efter 13:03.

Två minuter senare så kommer då äntligen 1-7, signerat Emilia Renken, ass Caroline Holmgren.

Vi visar att vi kan spela riktigt bra under långa perioder. Det var en match med inställning och attityd för uppgiften, ett lag på gång.

Jag kan inte påstå att resultatet speglade vad jag tror att publiken fick uppleva.

Det var en kul och välspelad match, där Röke var effektivare i sina avslut.