fredag 16 januari 2015

Power och boxplay skillnaden!

Förlust 3-9 i våras och 2-8 idag. Det är väl ungefär där skillnaden är mellan lagen. Första perioden var klart godkänt men 4 minuters pp resulterade i 0-1 och det är underkänt alla dagar i veckan. Verkade inte vara helt synkat vem som skulle byta i pp heller tyvärr. Agge var lysande och annars minns jag mest Scotts två täck när Åstorp hade tomt mål. I den andra perioden börjar Åstorp växla upp och FCHs tålamod är som bortblåst och i stället för att vänta på rätt tillfälle i uppspelen så slår vi iväg bollen gång på gång utan adress och oftast med svåra höga bollar som vi inte klarar av att ta emot. Vi släpper in ännu ett mål i pp och det håller inte att jogga hem när man tappar bollen. Scott gör en grym prestation när hon lurar upp två hemmaspelare på läktaren men Åstorps målvakt gör en ruggig dubbelräddning. Våra bägge mål kommer till på samma sätt med lyftning och trafik framför mål. 6-2 inför sista och tredje perioden blir ganska händelsefattig där hemmalaget gör mål i spel 5 mot 4 och 6 mot 4 i slutsekunderna.
Sammanfattningsvis hittar domarna 8 utvisningar i en snäll match. 4 powerplay var där hemmalaget gör 4-0 i den spelformen och då behöver man inte vara något innebandygeni för att förstå var matchen avgörs.
Bäst i FCH är Agge som är som bäst när hon tar massor med initiativ som idag blandat med att hon lugnar ner spelet ibland. Emma är enda spelare med plusstatistik i spel 5 mot 5 och är oxå mycket stabil. Powerplayet blev oxå mycket bättre när hon och Agge fick styra det bakifrån. Plus oxå till Scott som verkligen jobbar hårt och försöker trots att hon inte topptränad ännu.
Hemmalaget ångar på efter en trög förstaperiod men behöver höja sig flera snäpp om dom vill spela i ettan nästa säsong. För vår del är det ungefär samma förutsättningar men här handlar det om att stanna kvar i tvåan.