söndag 4 augusti 2013

Problem i Engelholm

Engelholm upplever en jobbig tid. Herrlaget åkte överraskande ur div 1 i våras och damlaget som haft två fantastiska säsonger har nu drabbats av spelarbrist. 13 spelare lämnar tydligen och det innebär att laget som kändes som en av favoriterna i ettan nu får byta målsättning. För två säsonger sedan hade Engelholm tre damlag men tappade runt 25 tjejer förra sommaren och nu ytterligare en hel drös. Någonting står inte helt rätt till i klubben onekligen. 
Tyvärr är det en trend i Skåne med allt färre damspelare och Skånes Innebandyförbunds satsning på daminnebandyn känns som mest snack tyvärr. Det är väl bara Malmö och Kävlinge som har jobbat en längre tid med stora trupper och känns stabila för tillfället. 
Nykomlingen i vår serie Real Åstorp har värvat in ett helt nytt lag och det blir en intressant utmaning för tränarna att motivera alla dom spelarna som var med och vann div 3 och som nu inte platsar längre. Helt klart är att allt utom serieseger för Åstorp är ett fiasko med dom spelarna. 
För vår del med ett antal år utan spelare under damlaget är det härligt att föreningen numera bygger från grunden och startat tjejlag i riktigt unga år. Kan bli riktigt bra på sikt. 
Vi har redan nu haft besök på våra träningar av en stor talang och förhoppningsvis blir vi på sikt självförsörjande på spelare. 
Förhoppningsvis jobbar fler klubbar likadant i stället för att värva sönder varandra. 
Här nedan följer länken om Engelholm. 
/MG

http://hd.se/sport/2013/08/03/spelarflykten-oroar-fbc-engelholm/

Inga kommentarer: