lördag 3 december 2011

Åttonde raka vinsten!

Igår kväll åkte Fc Helsingborgs damlag hela vägen till Hässleholm för att spela åttonde omgången mot Röke. Ett lurigt lag som vi visste om sedan tidigare.

Första perioden
Röke utnyttjar verkligen vårt passiva och lama spel. Vi går verkligen inte in helhjärtat och vi är tvåa på alla bollar och går inte in i en enda närkamp. Vi skapar lite, men långt ifrån vad vi brukar. Istället för att spela enkelt vill vi slå den där snygga, avgörande passen som igår inte ville gå fram. Röke vinner de avgörande passningarna och gör mål på dem. Slarv rakt igenom från vår sida! Vi ligger till sist under med 3-0, en ovanlig situation för Fch-damerna då vi aldrig legat under en seriematch i division 3.

Vi hade en del o prata om i omklädningsrummet i periodpausen. Måns & Tony valde också att gå från 3 femmor till 2 och att ställa om till point - 1-2-1-1. Nu var det viktigt att få in ett mål snabbt för att komma in i matchen och skaka om Röke lite.

Andra perioden
När andra perioden satt igång var det ett helt nytt Fch på plan. Vi kämpade, gick in helhjärtat, var med i närkamperna och fan vad bra vi var! Detta gav resultat då Emmy äntligen hänger dit den. Strax efter får Steffi också panga in ett skott. Perioden slutar 3-2 och med 15 sekunder kvar av perioden drar Röke på sig en utvisning.

Tredje perioden
Vi börjar perioden med powerplay och efter 1 minuts spel gör Agge 3-3. Vilken lycka som uppstod. Vi hade lyckats kvittera! Här kunde inte Måns hålla ögonen torra. Vi sprudlade av glädje, energi och självförtroende medan Röke bleknade av lite. Vi tar även ledningen till 3-4, Röke kvitterar till 4-4 genom ett frislag då en Röke-spelare snubblar på en Fch-spelares blad........ Men vi gör 4-5 bytet efter och sedan 4-6.
Vi bjöd upp till en riktig kämpar match där alla fick jobba för varandra - en för alla, alla för en. Alla visade känslor, hjärtan och en enorm laganda. Jag får gåshud bara jag tänker tillbaks på det. Ni är bäst tjejer!!