söndag 14 september 2014

Seger i match 2

Andra matchen i Skånemästerskapen blev som väntat lite tuffare än match 1.
Vi börjar på tre hela femmor och har full koll och 2-0 i fjorton minuter. Tyvärr åker vi på en kontring och efter 2-1 spelar vi inte alls bra. Andra perioden är någon form av Hawaii-innebandy och det passar ju definitivt hemmalaget bäst. Vi ligger under med 3-2 efter två perioder och det är väl inga muntra miner i pausen. Vi har ett bra snack och går ner på två femmor några minuter och vi vänder matchen på 12 sekunder. Dominansen i tredje är stor och Gårdarike skapar inte mycket mer än målet som dom får lite för billigt. Tredjekedjan kommer in igen och skapar positiv energi med sitt ständiga löpande.
Slutet är ganska odramatiskt och segern är klar. Känns onödigt att vi slutar spela i mitten av matchen och där har vi en del att jobba med. Det är skönt att vi visar vad vi kan i tredje och hittar tillbaka till vårt spel när det ska avgöras.
Bäst för dagen är Lovisa som springer konstant och jobbar 100% på bägge hållen. Scott gör mål i sin första match och blir bättre efterhand och känns väldigt trygg i tredje perioden. Amanda flyttade upp som forward i tredje och gör många bra saker, dessutom gillar Cattis att göra mål och det tar vi med oss
Både vi och Röke kommer att gå vidare från gruppen och på onsdag ska det spelas om gruppsegern i Tyrs Hof.
Vi måste stäppa upp ytterligare en nivå och framförallt minimera svackorna i spelet om vi ska vinna gruppen. Bredden i laget är betydligt större än förra säsongen och det är någonting vi kommer att ha stor nytta av.