söndag 9 november 2014

Äntligen!

Första segern kom lägligt denna lördag i Arena A. Stanstad kom från en imponerande vändning senast mot Landskrona där dom vände 1-5 till 6-5. Dom tre sista målen kom under den sista minuten så vi var varnade. Vår första period var en ren njutning. Vi vann närkamper, spelade med grym energi och skapade målchanser på löpande band. Vi hade stoppat in Cattis i förstafemman just för att få spring och fart och det visade sig lyckat. Hon vann dueller och snodde bollar och en av dessa hamnade framför mål där Emma tryckte in ettan. Vi fortsatte att mala på och denna gången var det Emma som hittade Cattis och det var 2-0. Som väntat blev närvaron av Scott ett lyft för oss alla. Igår var hon inte helt kry och fick nästan syrgas emellanåt men på banan finns bara ett läge, 100% ALLTID. Hennes spelvändning där hon vann bollen, sprang förbi halva Stanstad och spelade Lovisa fri som satte trean var matchens snyggaste. 3-0 efter första kunde varit mycket mer med tanke på allt vi skapade.
Inte helt oväntat blir vi lite passiva i den andra och bortalaget är betydligt hetare och är lite bättre än oss. Carro hittar Cattis på ett frislag, 4-0. Vi drar på oss en utvisning och ställningen är 4-1 efter andra. Vi har ganska bra koll på dom i sista perioden men det blir lite tryck emot oss dom sista tre minuterna där Ida står på huvudet och gör några ruggiga räddningar och när hon även tar straffen med mindre än två minuter kvar så är segern klar. Idag använde vi 16 spelare och det kändes som om vi hade mer kraft i den tredje perioden än tidigare matcher. Vår tredjelina spelade hela matchen och tillförde mycket energi med sitt ständiga springande. Annars var det självklart förstafemman som la grunden till segern. Ida var en gigant i målet och Scott var grym. Inget insläppt mål i spel 5 mot 5 är ovanligt och ett riktigt styrkebesked. Nästa match är mot Finn borta på lördag, dom har vi aldrig förlorat mot😄