fredag 28 november 2014

Dags för Munka!

Vi går in i en intensiv tid för Damlaget. På dom närmaste två veckorna innan uppehållet ska vi spela 4 matcher på 2 veckor. Tre av matcherna spelar vi hemma och i arenan känner vi oss starka. Seger i förra hemmamatchen och läge att köra vidare på det idag. Känslan i laget är bra och det är många som har tagit kliv dom senaste veckorna och visat att man vill vara med och lyfta laget. 
Kan vara läge att hålla ett öga på den heta Maxi-Amanda ikväll... 


På tränarsidan ser det just ut, sedan ett tag tillbaka är vi 4 stycken och det innebär att vi kan få en betydligt högre kvalité på allt vi gör. Det innebär också 4 viljor och många intressanta och utvecklande tränarmöten. Simon har en stor utmaning i att lyssna på oss andra tre envisa gubbar och sedan köra på det han tycker är bäst för laget. 

En av dom nya i ledarstaben är Niclas Notheus som flyttat ner till Helsingborg från Nyköping och har varit med oss sedan en månad tillbaka. 

Hej Niclas, skoj att ha dig med i vårt lag. Du är ny som tränare hos oss. Vilka är dina uppgifter? 
Jag kommer att vara assisterande tränare. Jag kommer främst bistå med det taktiska bitarna men även vara bollplank med såväl ledare som spelare. 

Vad har du för bakgrund inom innebandyn? 
Jag har varit aktiv i Onyx IBK (Nyköping) både som spelare och ledare. Jag har både haft rollen som assisterande tränare och huvudtränare för Onyx P96 mellan åren 2009-2012.

Vad känner du att du kan tillföra i FCH?
Få en förbättrad struktur på flera plan. 

Hur ska vi lyfta i tabellen? 
Genom att kämpa och ha roligt tillsammans. 

Just nu är vi fyra stycken ledare. Hur känns det med en så stor tränar/ledarstab? 
Att vara fyra stycken ledare hör inte till vanligheterna, så det är såklart ett s.k lyxproblem. Ibland kan det vara svårt att få ihop allas viljor men det kommer vi att klara av. När vi har klarat av den processen kommer vi att få ut mer av varje individ, såväl ledare som spelare, vilket gör oss till ett starkare lag. 

Vad tror du om matchen mot Munka på fredag? 
Oj! Rent spelmässigt vet jag ingenting om Munka. Jag tror och hoppas på en rolig match där vi drar det längsta strået. Det jag hoppas ifrån FC Helsingborg sida är att vi fortsätter att jobba som ett lag, oavsett vad resultattavlan säger. 

Några speciella spelare som har imponerar på dig och känns heta? 
Det finns alltid spelare som är längre fram i sin utveckling än andra. Med det sagt är inte dem spelarna viktigare än någon annan, snarare tvärtom. I det läget vi är idag behöver vi alla spelare och att vi spelar för varandra och gör det bästa för laget. 

Fredag kl 19.30 Arena B. FCH-Munka

Inga kommentarer: