lördag 5 november 2011

There's always 2 sides of 1 story

Sedan i torsdags har det varit mycket snack, tankar och känslor angående matchen mellan Fc Helsingborg och Åby IBK. Både innan och efter matchen. Åby-spelarna blev väldigt upprörda över Måns uttalande på www.fch.nu och här i bloggen. Efter att jag förstod på arga sms från Åby-spelare att de tagit illa vid sig, ringde jag upp spelaren ist för att ta detta via sms och förklarade situationen.

1. Måns avslutade sitt "inlägg" med /Måns Gilén, vilket innebär att han har skrivit inlägget. Alltså inte jag som det tydligen uppfattades som.

2. Iom det, kan inte jag förklara mer än att det var Måns ord, tagna direkt från Åby-bloggen och jag kan inte be om ursäkt eller ta på mig ansvaret om något som någon annan har skrivit, vilket jag inte heller gjorde. Dock tycker man att det var konstigt/synd att de tog åt sig så pass hårt, då de själva har varit väldigt frispråkiga. Jag kan även berätta att Måns inte är ensam om sina åsikter om Åby.

3. Enligt Åbys blogg har Måns inlägg varit det värsta på länge. Dock höll ändå spelaren med om delar av vad som stod, då hon erkände att de fick äta upp sina ord då de totalt sågade Röke. Varför Måns inlägg är så hemskt och "arrogant" då, förstår vi inte? Måns sågade inte Åby som lag, utan han skrev att det var en toppmatch och att det skulle bli intressant värdemätare och att mäta sig med "superkedjan" som tydligen åstadkommer de flesta poäng som görs.

4. Vi har sedan tidigare ingen som helst uppfattning om Åby då vi varken som lag eller som individuella spelare haft något "otalat" med dem. Så vart allt gnabb har kommit ifrån kan man undra? Kanske började det hela med de negativa inlägg om vårt lag genom bla anonyma intervjuer . Vi undrar varför man gör en intervju med en spelare som inte vågar stå för vad man tycker? Sedan kom det mycket egna pikar från Åby där de var kritiska angående vårt spel. Detta ledde till att vi kände att vi behövde försvara oss och ge svar på tal!

5. Och angående påståendet att vi skulle ha något samarbete med Åby, vill vi bara säga att vi i Fch har inget samarbete med något annat lag, framför allt inte i vår egen serie. Vem har det?! Dock kan man ha en god relation till ett lag som man får genom att tränare i de två lagen "kommer överens" och att det spelas en bra och schysst match.

6. Sista punkten, innebandy är en sport där det alltid har och kommer förekomma psykningar. Före, under och efter matchen. Är man med i leken, får man leken tåla and don't give if you can't take!

Nu sätter vi i Fch punkt på detta i bloggen. Hoppas vi nu kan lägga detta tramseriet bakom oss och fokusera på det vi tycker är roligt - innebandy!

/ Ledare och spelare i Fc Helsingborgs damlag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

words

Anonym sa...

Det är inte Åbys fel att personen i fråga inte ville uppge sitt namn.
Du som skriver detta inlägg har gjort precis likadant... -Jag kan även berätta att Måns inte är ensam om sina åsikter om Åby.
Nej okej, men vem mer tycker det?

Måns sa...

Det är väl klart det är, det är ni som publicerar det. Publicera inte något som man inte kan stå för!

Var tydligen inte tydlig nog, med att Måns inte är ensam om att tycka detta har vi ännu en tränare till i laget + 20 spelare och en del föräldrar + supporters.