Vinst med 7-4 för Fc Helsingborg

Damerna är fortfarande obesegrade efter kvällens vinst mot Åby IBK med 7-4.

Ett snabbt matchref:

Period nummer 1
Vi börjar matchen på 3 hela kedjor och Mia i målet (Jossan lite halvkrasslig). Samtliga gör en bra period och vi vinner perioden rättvist med 3-0. Bolltempot var bra  och när vi väl fick igång det hade Åby stundtals svårt för att hänga med. Denna perioden räddade vinsten, utan tvekan.

Period 2
 De första 10 minuterna var inte alls bra. Åby gör ett snabbt mål, men vi kontrar dock tillbaks och gör istället 4-1. Vi känner att vi har en ganska trygg ledning där och slutar lite att spela innebandy. Vi släpper markeringar och låter spelare trampa rakt in framför mål. Åby utnyttjar vårt dåliga och passiva spel och gör 4-3. Vi tar time out och ändrar om lite i kedjorna. Minuten senare slänger vi in 2 snabba mål med 27 sekunders mellanrum. Ännu en gång (likadant mot Åstorp förra veckan) bjuder vi in motståndarna i matchen men vi har styrkan och vänder det, SÅ underbart att vi fixar det ännu en gång. (Bra psykträning kanske?) Perioden slutar ganska rättvist 3-3. De var det hetast laget de första 10 och vi de sista 10 minuterna.

Period 3
Denna period slutar 1-1. Åby trycker på och stressar oss ganska rejält och vi tänker mycket på att försvara oss. Vi anföll med 2 och centern softade hemåt lite. Det är starkt och jävligt bra av oss att vi står upp så pass bra som vi gör i försvaret och bara släpper in 1 mål på press & stress. Mesta dels av denna period slog deras backar (?) långbollar på mål, men starka Fch-backar och en grym målis klarade av jobbet galant! Noterbart denna period är att Fch försvarar sig med 3 spelare mot 5 då vi fick 2 utvisningar med 1 minuts mellanrum. Detta fixar vi utan att släppa in något mål. Hatten av för försvaret!!

Stephanie Petersson, 2 min felaktigt avstånd
Caroline Holmgren, 2 min hands (axel, dock ;)

Måns plus idag går till:
Denice & Mia
Johanna A, Alex och Cattis som stod upp i försvaret 3-5
Och samtliga spelare i första perioden. Då var alla verkligen riktigt bra. 19-4 i skott. Ren njutning!