fredag 21 december 2012

FCH-Kävlinge

Eftersom Susanne är i Thailand så får nog jag skriva ett matchreferat om det ska bli något.
Har inte gjort det på länge men ska göra mitt bästa.

Period 1. Vi börjar bra första 10 och skapar en hel del, tyvärr får vi inte utdelning och vi blir lite passivare efterhand. Vi hinner inte riktigt upp på deras back och där är dom duktiga på att lyfta in bollen och 0-1 är ett faktum. Resten av perioden är bortalaget hetare men givetvis är det tungt när vi ger bort det andra målet med bara en minut kvar. Mia ska bara plocka en enkel lyftning men tappar in den mellan fingrarna. Sånt som händer max en gång per säsong och det är bara att glömma och titta framåt. Skott 5-8 och det speglar nog perioden. 0-2 känns dock inte helt logiskt.

Period 2. Första halvan är ganska jämn men känslan är att vi måste göra något för att få bättre tryck framåt. Vi går ner på två femmor och då släpper vi in trean direkt. Det roliga är att det bara gör oss bättre och sista 10 är det nästan spel mot ett mål. Felle har verkligen lyft i sin nya miljö och hänger in 1-3 framspelad av Denice. Vi fortsätter att rada upp chanser och Felle träffar insidan av stolpen och Susanne har ett jätteläge från en meter men denna säsongen vill bollen bara inte gå in. Skotten slutar 12-5 men perioden 1-1 och det känns ju tufft när vi verkligen äger perioden.

Period 3. Känslan är att det är motståndarna som är tröttast. Vi fortsätter att skapa chanser där nog Steffis passning till Strand är den hetaste men ännu ett öppet mål bränns tyvärr. Denna perioden är väldigt jämn och även Kävlinge skapar en del genom sina stjärnor Carolin Lindberg och Jenny Friberg. Vi spelar dom sista två minuterna utan målvakt och gör allt vad vi kan men tyvärr för oss så gör bortalagets målvakt sin livs match just idag. Skotten slutar 6-9 i sista men det säger mest om våra avslut där vi tvunget ska skjuta i översta maskan och då går dom flesta skotten tyvärr över.

Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra match och nu håller vi klar Div 2 nivå igen efter att ha varit nere och vänt på lägre nivå. Att få med oss 0 poäng mot Malmhaug och Kävlinge när vi likabra kunde tagit sex känns oerhört tungt i det läget vi befinner oss i. Kan bara vara kritisk till våra avslut annars är det många som är riktigt bra idag. Vi har bra koll på Kävlinges förstafemma och förvarsspelet känns bättre o bättre. Framåt skapar vi tillräckligt för att göra sex-sju mål och fortsätter vi så här så är jag inte ett dugg orolig. Vi har ett riktigt bra go i laget och vi krigar verkligen för varje centimeter på planen. Vi närmar oss en seger och vi jobbar för att ta den i nästa match mot Palmstaden.