fredag 24 augusti 2012

Dags för första matchen!

Det närmar sig söndag och då är det dags för första matchen som spelas i tre perioder.
Vi har spelat 3 matcher i Båstad och 5 matcher i Prag, alla 2 gånger 15 minuter. 3 segrar, 1 oavgjord och 4 förluster så här långt men turneringsmatcherna innehåller så mycket mer än fokus på resultatet.
En solig helg i Båstad mot tre division 1-lag var kanske en för tuff början men väldigt lärorikt.
6 fantastiska dagar i Prag som innehöll det mesta man kan få. Oerhört bra för lagkänslan att vara tillsammans och dessutom en härlig stad med fint väder. Dessutom innebandy på det. Vad kan man mer begära?
Häljarp som vann den södra trean i stor stil blir alltså vårt första test var vi står just nu. Inför matchen har vi lyckats få tag i FCHs skyttedrottning Caroline Holmgren så här långt under försäsongen för att höra hur hon ser på livet:

Hur är känslan i laget?

Stämningen i laget får jag nästan säga är på topp. Efter en helg i Båstad följt av 6 dagar tillsammans i Prag har gjort susen. Vi börjar bli rejält taggade inför serien, men först och främst träningsmatcherna och DM.

Du har dominerat som bästa målskytt så här långt. Kommer du att fortsätta hänga upp dom i krysset fast din radarpartner saknas på söndag?

Kommer självklart sakna min "högra hand" på söndag, men det kommer säkert gå bra med en annan HF. Annars får någon annan göra målen ;)wink (På tal om det nämnde Agge tidigare att hon skulle hänga 4 baljor på söndag). Watch out.

Hur var Båstad?

Båstad var tufft spelmässigt där vi fick jobba mkt på vårt försvarsspel. Men, Båstad är alltid Båstad. Är det fint väder hela helgen så är det inte mycket som slår den helgen.

Pragresan, vad tyckte du om den?

Pragresan har absolut blivit en ny favorit. Känns nästan tufft att skriva detta, (Båstad Outdoor Open-älskare som man är) men Prag slog Båstad med hästlängder. En riktigt rolig turnering där vi också stundtals spelade riktigt bra och hade kul både på och utanför planen.

Vad tror du om våra chanser i tvåan?

Vi kommer ha en tuff säsong framför oss, absolut ingen dans på rosor. Men jag tror på oss och jag tror att vi kommer hålla oss kvar så länge alla kämpar för varandra.

Hur kommer marchen att se ut mot Häljarp?

Oklart. Vi saknar många spelare och jag har ingen aning om hur Häljarp spelar. Har de haft träningsläger hela helgen bör de va trötta, både i huvudet & benen och det får vi utnyttja, så vi vinner matchen med 4-6.

Vem har sett het ut på planen förutom du?

Tycker alla har lyft sig och utvecklats enormt under serien i div 3. Att spela där en säsong var nyttigt för oss.

Du är en av dom sämsta förlorarna i laget. Hur känns det att ligga under mot mig i Song Pop?

Känner nog att jag har en del tunga namn ovanför mig på den listan, (nämner inga namn, men en tjej börjar på J och slutar på ohanna ;)wink men jag erkänner att det inte är särskilt kul att förlora. Angående SongPop är jag inte ett dugg orolig. Jag krossa dig hårt förra veckan och ligger under med 1 poäng nu, allt för att få lite match. På söndag kväll får du dnet svettigt & lär förmodligen ha svårt för att sova, du är ju rätt så dålig förlorare du också ;)wink

Vi saknar en hel del spelare på söndag av olika anledningar. Johanna och Gotte skadade sig i Prag och får vila ett tag till. Förhoppningsvis är Gotte igång nästa vecka. Denice och Gedda är oxå borta plus att Johanna Strand flyttar hit först nästa vecka. Vårt andra nyförvärv från Falun, Sanna gör troligen debut i nästa match i DM. Känns bra att vi har en bred trupp så vi kan få ihop ett bra lag ändå. Även Häljarp kommer att sakna några tunga pjäser men så är det i träningsmatcher.
/MG











Inga kommentarer: