fredag 16 november 2012

Match mot favoriterna!

I morgon lördag är det dags för ett möte med seriefavoriterna från Malmö.
Malmö jobbar i medvind och visar att det går att satsa både på damer och herrar.
Herrarna besegrade FCH i en träningsmatch innan serien och damerna stormar mot Div 1.
Det vimlar av unga talanger som var med och vann 2 st guld vid U-SM i våras. Vi ställde lite frågor till huvudtränare Mikael Jeppsson som oxå han var med och vann dubbla guld i Varberg.

Hur ser läget ut i truppen inför lördagen?

Förutom att vi har drabbats av två långtidsskador så spökar det lite sjukdomar. Men vi har en bred och stark trupp så det är inget som ororar i dagsläget (såvida inte fler insjuknar).  
 
Malmö som förening känns som ett föredöme med satsning både på herrar och damer. Något råd och tips till vår förening för att kunna utveckla även tjej/damsidan?
 
Tack! Jag kan intyga att Malmö FBC jobbar föredömligt med sin satsning på både dam och herr. I själva tänket kring målsättning och visioner gör inte klubbledningen någon skillnad, men sen slukar ju såklart ett allsvenskat herrlag mer resurser än ett damlag i Div 2. Ett föreningsgenerellt tips (vet ju inte hur det står till i FCH) är att man måste börja med att jämnställa dam och herr i styrelserummet.   Ett tips direkt riktat till FCH (och många andra föreningar) är marknadsföra damlaget mer på föreningshemsidan. Det är alldeles för blekt med matchaffischer, referat osv. Skärpning!
 
Ni hade fantastiska framgångar under SM i Varberg i våras. Har ni fler årskullar under som är lika bra?
 
Ja det var en oförglömlig helg! Vi har tyvärr inte flicklag i alla åldergrupper och under vårt Dam U så kommer först F14. Men i det gänget finns det gott om talang som leds av väldigt duktiga och engagerade tränare. En hel del tjejer från det laget som är med i vårt SM-lag i F16 och de är verkligen inte bara där för att se och lära. 
 
Efter att Engelholm gått upp känns vägen helt öppen för er denna säsong. Finns det något annat än div 1 som gäller till våren?
 
Vårt största fokus är att förbättra oss på samtliga nivåer den här säsongen! Minst lilla detalj i allt från en övning på matchuppvärmnningen, resultat, gjorda mål, insläppta mål till hur vi som grupp agerar i diverse situationer osv ska vi utveckla och fortsätta utveckla.
 
Vad gör ni för att hålla uppe nivån och motivationen under säsongen när ni redan på förhand vet att ni kommer att vinna många av matcherna innan dom spelats?
 
Går vi inte in med rätt inställning, attityd och fokus till varje match utvecklas vi inte. Dessutom så finns det inga "lätta" matcher i den här serien! Det är alla medvetna om och glöms det av så är vi duktiga på att påminna varandra.
 
Hur högt siktar föreningen på dam respektive herrsidan?
 
Till den absoluta toppen dubbelt upp!
 
Vi tackar för pratstunden och önskar lycka till i morgon kl 14,00 på Norrehed!


Inga kommentarer: