FC-Helsingborg körde till IH i Landskrona för att spela en tisdagsmatch den 9 oktober 2012.

Landskrona Falcons - FC Helsingborg
Jag tycker det ser ut som ett väldigt ungt Falcons, saknar många gamla godingar i laget. I FCH saknas fortfarande en del spelare som är skadade, så femmorna ser inte riktigt ut som de ska. Vi har även fått nyförvärvet Susanne Svensson som spelar sin första match i FCH kläder till kvällens match.

Period 1
FCH startar med Mia i mål. Matchen startar jämn och bra tycker jag. Efter 7:29 åker Falcons på en U2 för hands, då passar Susanne på att ta bollen ända fram till Falcons mållinje men tyvärr blev det inget mål. Steffie åker på en smäll och får rejält ont i skuldran, trist. Efter tio minuters spel ser det väldigt jämt ut med fina målchanser från båda lagen. Falcons får in matchens första mål vid 11:37. Sedan åker de på en till U2 denna gången var det för slag. Jag måste säga att jag tycker det är två helt fantastiska domare som dömde denna match. Så tydliga och säkra och tog utvisningar precis rätt hela tiden, tack för det. Hemmalaget får sin tredje utvisning efter 14:02, även denna gången för slag. Jag tycker det ser riktigt bra ut för FCH, ni är jätte duktiga som nykomlingar i div 2. Det är vår Denice som gör FCHs första mål efter 17:04 och assisterades av Gotte. (Jag tyckte annat) Hemmalaget får sin fjärde utvisning till hemmapublikens stora missnöje 19:26, det blev en U2 för obstruktion. Första perioden slutade 1-1.
( skott på mål 8-6)

Period 2
Efter 4:25 gör Mia några riktigt bra räddningar men tyvärr tappar hon bollen som rullar in i målet bakom sig och Falcons leder med 2-1. Riktigt trist när det ser så bra ut för er tjejer, bara att bita ihop och  kämpa vidare. Hemmalaget gör 3-1 efter 10:46. Det blir inga fler mål den här perioden utan den slutar 3-1.
(skott på mål 9-6)

Period 3
Redan efter 17 sekunders spel gör hemmalaget Landskrona 4-1 målet. De åker på en till U2 för upprepade förseelser efter 5:56 denna perioden. Man kan säga att de spelar rätt fysiskt och fult och det gillade inte domarpart.   Halvvägs in i denna perioden gör Falcons ytterliggare ett mål och FCH krigar vidare utan att få in bollen bakom Falcons målvakten som är super duktig, tyvärr. Matchen slutade 5-1.
(skott på mål 11-8)

Jag tycker att Susanne Svensson gjorde en jättebra förstamatch och hoppas att hon ska trivas och stanna i vårt lag, välkommen. // SG

Mål (1-1, 2-0, 2-0) 5-1
Skott på mål (8-6,9-6,11-8) 28-20