måndag 6 februari 2012

Åstorp-FCH 2-6

Ursäkta alla som är sura på mig för att jag inte skrev detta referatet igår men behövde samla mig och sova ut först. Nu blev det inte som tänkt, har nog spelat om matchen några gånger men det är ok. Mycket roligare att ligga vaken och analysera en match som denna än när vi förlorat.

Period 1. Matchen har blivit rejält uppskriven vilket får till följd av att många i vårt lag är rejält nervösa. För ett antal i vårt lag är detta den största matchen hittills i karriären och det märks på planen. Tycker ändå att vi har bra koll första 10 minuter då vi vårdar bollen bra och har övertag i bollinnehavet. Steffis mål efter fint utkast av Mia känns skönt att få. Sista 10 tar dock Åstorp över och känslan är att vi har allt att förlora och Åstorp allt att vinna.

Period 2. Känslan sitter i första 10 av andra perioden. Åstorp vinner väldigt mycket 50/50 situationer medan vi mest ser lite osäkra och spända ut. Våra backar håller i bollen alldeles för länge och våra forwards får inte fast bollen vilket gör att våra anfall är väldigt, väldigt korta. För första gången den här säsongen möter vi en femma, dvs Åstorps första, som sätter upp tempot rejält och får tryck på oss stundtals. Sista 10 känner vi dock att dom börjar mattas efter att ha matchat sitt lag tufft redan direkt i andra periodens början. Mia gör några fenomenala räddningar och jag kan förstå att hemmalaget inte tycker att 0-1 speglar matchen. Nu är det ju så att målvakterna i allra högsta grad gör skillnad i innebandy och vi är väldigt tacksamma som har seriens bästa i vårt lag.

Period 3. Vi har ett bra snack i pausen och bestämmer oss för att släppa handbromsen och gå in och visa vad vi kan i tredje. Vi går ner på två femmor, inte så mycket för att någon har varit sämre utan för att dom som spelar ska komma in i det och sluta fundera så mycket. Vi börjar perioden bra och flyttar direkt upp spelet i hemmalagets zon. Deras kvittering som inte ens är en målchans utan ett missförstånd mellan våra spelare gör att vårt mål helt plötsligt är tomt och matchen börjar nu på allvar. Vi tappar en boll på helt fel ställe vilket gör att Åstorp kan kontra på oss och matchen har vänt på en minut. Vi har så här långt i serien bara legat under i ofattbara EN match och det som hände då hade vi enorm nytta av nu. Att se så många vinnarskallar gå in och vända 0-3 mot Röke var grymt. Vi gjorde 40 fantastiska minuter där det kändes som vi anföll hela tiden och att vända den matchen var mitt starkaste ögonblick med detta laget. Ungefär 30 minuter senare hade jag fått ett ännu starkare. Jag var väl förberedd på olika senarior som skulle kunna inträffa. Kände dock att det var mycket tid kvar och ville inte bränna vår time out redan nu och köra plan B. Bägge deras mål var ju rena slumpmål som vi bjudit på i ett läge där vi verkligen börjat spela innebandy. Frida får helt plötsligt en boll i sitt favoritläge efter 8 minuter och kvitteringen kändes logisk. Nu är det helt plötsligt vi som tar över fullständigt och Åstorp har ingen kraft att anfalla längre. Frida trär in 3-2 i deras nästa byte på ett helt osannolikt vis köksvägen och vi har vänt tillbaka. Strax efter så snurrar Felle upp Glebe på läktaren med en tunnel och hon blir tvingad att haka henne med utvisning som följd. Frida snappar upp en dålig rensning från en hemmaspelare och eftersom Johanna står där hon ska stå så ser målvakten ingenting. 2-4 och Frida har gjort hattrick på 4,5 minut. Åstorp tar time out efter 12.32 och här måste jag verkligen hylla våra tjejer. Vi går ut och gör precis som vi snackat om. Håller bollen bakom deras mål flera minuter och det känns fullständigt logiskt när Steffie springer ifrån sin bevakare och hänger in 5-2. Att Frida sedan får spika slutresultatet till 6-2 efter härligt förarbete av Denice gör inte saken sämre. Efter vår kvittering är det bara ett lag på banan. Moral, sommartränig, laganda, vinnarskallar eller bäst när det gäller? Förmodligen en kombination av allt.

Givetvis är alla lika delaktiga i en sådan här vinst men måste plocka fram några ändå.

Frida Larsson. På vissa träningar och matcher är hon så loj och gillar egentligen inte att synas eller att sticka ut men.... När det väl är allvar och hon struntar i allt vad folk ska tycka om hon skjuter för ofta eller dribblar för mycket. Då är hon fullständigt fenomenal, som idag. Har gjort SJU mål på Åstorp på 2 matcher.

Mia Karlsson. Mycket snack om målvakterna när vi mött Åstorp. Hade en ganska lugn afton mot dom senast men idag var hon fantastisk. Har bägge gångerna vunnit målvaktskampen på Knock Out.

Steffie gör 2 viktiga mål där hon visar hur snabb hon är med boll.

Denice har 3 assist till Frida idag.

Felle gör sin absolut bästa match så här långt. Jobbar stenhårt i defensiven, vinner bollar överallt och hennes uppsnurrning i tredje perioden som blev till ett power play var så snyggt ock så kyligt.

Måste även hylla dom som inte fick spela så mycket eller inget alls för att ni verkligen stöttade laget.
Vi vinner och förlorar tillsammans.
 Fick ett antal frågor igår om det var en coachseger? Svaret på den frågan är enkel: Nej. Hade en plan för hur vi skulle vända på matchen om klockan rann iväg men behövde aldrig använda p.g.a. att vi gjorde en grym tredjeperiod. Detta skötte tjejerna till 100% själva idag.