söndag 12 februari 2012

Jobba, jobba, jobba!

Man kan vinna innebandymatcher på många olika sätt. Oftast denna säsongen har vi varit klart bättre än våra motståndare. Vi har många olika typer av spelare som vunnit matcherna åt oss. Vi har i nästan alla matcher använt fler spelare än motståndarlaget. Jag har hyllat våra toppar men framförallt våran bredd. Vi har kunnat spela flertalet matcher på alla spelare och det har inneburit att alla är delaktiga samtidigt som vi inte behövt slita så mycket på våra nyckelspelare. I dag körde vi hela matchen på 3 hela femmor och det innebar även idag att dom vi möter mattas efterhand samtidigt som vi känner oss starkare och starkare. I dagens första period var vi inte riktigt redo för att det skulle bli kamp om varje centimeter på den trånga planen. Åby var definitivt hetare än oss dom första 20 minuterna och vi fick höja rösterna i pausen för att förklara allvaret. Vi ändrade om lite i hur vi skulle spela och det syntes förbättring direkt i andra. Amanda kämpade in 2-1 till oss men i femmans nästa byte gjorde Åby en snygg kvittering. Vi dödade enkelt en utvisning och Corres kanon med dryga halvminuten kvar av perioden gjorde nog ont i hemmalagets psyken. I den tredje kontrollerade vi matchen och efter Steffis mål i pp kändes det lugnt. Vi har verkligen blivit bra på att spela på ledning och det är en fröjd att se hur vi spelat på vår ledning dom två senaste matcherna.
Mia var riktigt bra även idag men bäst var nog Johanna som inte viker en tum när det är krig på planen. Hela tredjelinan var riktigt bra och visade att hårt jobb verkligen lönar sig. Extra skoj eftersom det var många av dom som inte fick någon speltid alls mot Åstorp. Även Maddis var riktigt bra idag.
Måste även berömma vårt powerplay som innan jul var ett av våra få frågetecken men som exploderat dom senaste matcherna med 6 mål på 3 matcher.
När man möter Åby är man väldigt nöjd om alla spelare överlever och det var nätt och jämnt att så var fallet idag. Dom hade några riktigt fula saker för sig i vår förra match och idag blev Johanna riktigt fult tacklad mot sargen med enbart en tvåa som följd. Det var nog fler än Dala som undrade vad som krävs för en femma? Denice lär inte heller må speciellt bra efter incidenten i slutet. Ber om ursäkt för min frustation på domarparet men när tufft spel övergår i fega påhopp mot våra spelare så blir jag riktigt ilsk.
Dont mess with FCH.
Tack hela laget för att ni verkligen tog upp kampen i dom två sista perioderna.
Tack till hela Elles familj för mycket trevlig samling.

1 kommentar:

Pålle sa...

Bra där!! Blir faktiskt riktigt irriterad på hur man kan uppföra sig så illa på en innebandyplan ?!?! Att tackla någon vid sargen visar bara på hur dålig förlorare man är ! Hade jag varit deras tränare hade jag bänkat henne direkt !! O att inte applådera när hon reser sig är så jävla osportsligt !!