onsdag 21 mars 2012

Div 3 Norra Dam

Tänkte snabbt analysera lagen i vår serie och några favoriter i dom andra lagen. Eftersom vi oftast spelat samtidigt så har jag ju inte sett vissa lag speciellt mycker så ta det för vad det är. Jag har sett lagen enligt följande:

6 matcher. Åby
5 matcher. Åstorp o Röke
3 matcher. Willands och Engelholm
2 matcher. Råbocka, Båstad, Förslöv och Göinge.

Åstorp: Har gjort en fantastisk säsong och vunnit allt utom mot oss. Normalt ska man vinna en serie med bara 2 förluster men inte i år. Har en klok man vid rodret som vet hur man får ett lag att fungera ihop. Alexandra Nilsson är grym när hon spelar back och oerhört svår att ta bollen ifrån. Har fått in Anna Johansson och Eleonore Glebe under säsongen och dom har lyft laget en nivå. När dom två spelade mot oss med Matilda Karlsson så gick det verkligen undan. Vi håller tummarna för att det blir nya heta derbyn nästa säsong.

Willands: Har seriens poängdrottning i laget. Dock har hon inte imponerat när jag sett laget utan mest hängt med huvudet. Min favorit heter Amanda Dahl som höll Åstorps backar fullt sysselsatta senast dom möttes med sin speed och fysik.

Röke: Peter Hagelins tjejer har gjort en stabil säsong med ett jämnt lag. Tung seger mot Åby borta i premiären. Har varit väldigt nära att stjälpa både oss och Åstorp hemma.

Åby: Väldigt uppskrivna av sig själva men det var mest snack. Verkar ha hittat rätt efter jul. Arta Tahiri har en ljus framtid men måste upp en division om hon har ambitionen att utvecklas. Har varit övertydliga på hur kul dom har tillsammans, detta brukar tyda på motsatsen?

Förslöv: Har sett dom för lite men Tommys gäng har spelat många bra matcher och pressade Åstorp länge.

IBK Engelholm: Har några riktigt bra spelare men det verkar som dom bara är med ibland. För tunn trupp och inte heller det bäst tränade laget.

Råbocka: Måste imponeras av Tonys tjejer som verkligen visade grym inställning trots storförlusten mot oss. Intressant framtid för klubben som bara satsar på tjejer och samarbetar med Hjärnarp.

Göinge: Har inga bra förutsättningar att driva daminnebandy när det knappt finns några spelare. Visade dock en grym krigarinställning i sista matchen mot oss.

Båstad: Lars Bratt har många spelare som pluggar i Båstad och åker hem på helgerna. Därav blir det svårt att spela samman laget och att få ihop lag vissa matcher. Hoppas dom kämpar vidare.

/MG


1 kommentar:

Anonym sa...

Då måste ni också ha motsatsen till glädje med varandra iom att ni också skivor om hur kul ni har ihop?
Man kan ha rolig tillsammans även genom förluster, vilket åbys damlag gjorde. Resultat spelar inte alltid roll, men för er är det tydligt att för att ha roligt så måste man vinna.
Det är alltid roligt att vinna, men det är inte alltid det som ska spela roll, det är hur matchen spelats.

Enligt mig och många andra så har ni inte en chans i tvåan. Det skulle varit Åstorp som skulle ha den chansen direkt istället för kval.
(upp till er att visa motsatsen, men tvivlar på det)